Matematik

Flytninger og mønstre

19. juni 2021 af Quarr - Niveau: 9. klasse

Hej, hvordan drejer man en retvinklet trekant 45 grader med uret på ternet papir? Ved i hvert fald man skal bruge ens vinkelmåler. Ved godt hvordan man gør det i Geogebra. Hvordan laves symmetriakser i Geogebra? Havde om drejninger af figurer for mindst tre år siden. 

Mange tak! :-D


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. juni 2021 af StoreNord

Drej hvert af de 3 hjørnepunkter 45 grader og tegn så den nye trekant.

Jeg ved ikke hvilket punkt, du skal dreje om?

Hvad er symmetriakser i Geogebra?
Er det noget med sådan noget her?   https://www.geogebra.org/m/gNcatmPc


Svar #2
19. juni 2021 af Quarr

Disse streger der er i den vedhæftede fil. Hvordan laves de i Geogebra? Mange tak for linket, StoreNord! :-)

Har forsøgt at dreje hjørnepunkterne 45 grader, men det går galt for mig. Afsatte omdrejningspunktet lidt væk fra trekanten.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2021 af StoreNord

Kan man gå ud fra, at trekanterne er ligesidede?

Ligemeget; Start med:     spejl(t1,x=x(A))                     hvor A er det venstrete hjørne af trekanten.


Svar #4
19. juni 2021 af Quarr

#3

Kan man gå ud fra, at trekanterne er ligesidede?

Ja

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. juni 2021 af StoreNord

A skal være på y-aksen.
spejl(t1,x=x(A)) 
spejl(t1,y=x)


Svar #6
19. juni 2021 af Quarr

#5

A skal være på y-aksen.
spejl(t1,x=x(A)) 
spejl(t1,y=x)

Hej, forstår ikke rigtigt det.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juni 2021 af StoreNord

Når A er på yAksen, blir Origo figurens centrum.
Så kan du spejle trekanterne i   y=x  og i yAksen  og  i xAksen.

A skal være på y-aksen.
spejl(t1,yAkse
spejl(t1,y=x)


Svar #8
19. juni 2021 af Quarr

#7

Når A er på yAksen, blir Origo figurens centrum.
Så kan du spejle trekanterne i   y=x  og i yAksen  og  i xAksen.

A skal være på y-aksen.
spejl(t1,yAkse
spejl(t1,y=x)

Det forstår jeg godt, tak! :-D Er det ligemeget hvor omdrejningspunktet er bare det er tæt ved trekanten man vil dreje? :-o

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #9
19. juni 2021 af StoreNord

Du skal da ikke dreje. Du skal spejle.


Svar #10
19. juni 2021 af Quarr

#9

Du skal da ikke dreje. Du skal spejle.

Når ja de er spejlet, men hvilken linje skal jeg så bruge når jeg vil finde symmetriakser i fx firkanter? Måske den som er vist på billedet? Hvordan laver jeg den linje? :o Kan nemlig ikke finde en kort YT video om hvordan. :)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
19. juni 2021 af StoreNord


Svar #12
19. juni 2021 af Quarr

#11

Mange tak for hjælpen StoreNord! :-D Fandt en YT video mht at dreje en trekant på ternet papir. :-D :-) Det vi skrev om i de første indlæg! :-)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #13
19. juni 2021 af StoreNord

Så mangler du bare denne her:


Svar #14
19. juni 2021 af Quarr

#13

Så mangler du bare denne her:

Takker mange tusinde gange StoreNord! :-D :-) Du seriøst en meget god hjælper! :-) 

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #15
19. juni 2021 af StoreNord

Det er skam min mening, at du skal lave den selv.

Min er heller ikke præcis. Den skulle faktisk have været baseret på x-aksen og y-aksen. Men trekanterne behøver ikke at være ligesidede.


Brugbart svar (1)

Svar #16
19. juni 2021 af StoreNord

Det nemmeste er at starte med linjen y=x og et punkt A på y-aksen. Tegn så en passende vilkårlig trekant, og spejl trekanter hele vejen rundt,


Brugbart svar (1)

Svar #17
19. juni 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Flytninger og mønstre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.