Matematik

Tredjegradspolynomium

05. august 2021 af JulieDamsoe - Niveau: B-niveau

Hejsa har denne opgaver som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an. Håber der er nogen, som kan hjælpe mig med det!

Figuren viser grafen for et tredjegradspolynomium f (vedhæftet)

1. Løs ved hjælp af grafen ligningen f(x)=0

2. Løs ved hjælp af grafen ligningen f'(x)=0

2. Bestem lokale ekstrema for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. august 2021 af Eksperimentalfysikeren

1 se, hvor grafen er sammenfaldende med x-aksen og aflæs x-værdien.

2. Se, hvor grafen har vandret tangent og aflæs x-værdien.

3. Ved et ekstremum har grafen vandret tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. august 2021 af mathon

kontrolregn evt.

                          f(x)=x^3+3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. august 2021 af StoreNord


Skriv et svar til: Tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.