Matematik

nulreglen

10. august 2021 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der kan forklare hvor -4 kommer fra i følgende ligning vha. nulreglen og hvor -2x forsvinder hen?

−0,5x2+2x=0

−0,5x(x−4)=0
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. august 2021 af mathon

\begin{array}{llllll}&& -0.5x^2+2x=0\\\\&& -0.5 x\cdot x-0.5x\cdot (-4)=0&-0.5x \textup{ s\ae ttes som f\ae lles faktor uden for parentes}\\\\&& -0.5x\cdot \left (x-4 \right )=0 \end{array}


Svar #2
10. august 2021 af Lise123Lise

tak, men forstår stadig ikke hvor -2x forsvinder her og hvor -4 kommer fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. august 2021 af mathon

                             \begin{array}{llllll}&& 2x=-0.5x\cdot (-4) \end{array}


Svar #4
10. august 2021 af Lise123Lise

tak!


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.