Matematik

Matematik opgave

14. august 2021 af Perikon007 - Niveau: B-niveau

Hej Jeg har lige brug for hjælp.

Jeg har lavet en opgave, men ved ikke rigitg om det giver mening. I den første del (a) kan jeg får det til at funger, men i b, giver det ikke noget mening for mig.

Kan nogen forklar hvorfor jeg får det til: 6.32666....  i b og hvad det betyder, atlså om det er cm, mm, osv.


Svar #1
14. august 2021 af Perikon007

her er den første del (a)


Svar #2
14. august 2021 af Perikon007

Her er den anden del (b)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. august 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. august 2021 af mathon

                     \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{b)}\\&&& y=16.3\cdot x^{1.96}\\\\& \textup{tykkelse:}&&x=\left ( \frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}\\\\&&& x=\left ( \frac{2300}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}\;(mm) \end{array}


Svar #5
14. august 2021 af Perikon007

??


Svar #6
14. august 2021 af Perikon007

Så jeg skal slet ikke bruge start funktion? og hvorfor skal jeg opløfte det i 1/1.96?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. august 2021 af janhaa

#6

Så jeg skal slet ikke bruge start funktion? og hvorfor skal jeg opløfte det i 1/1.96?

#4

                     \small \small \small \begin{array}{lllll}\textup{b)}\\&&& y=16.3\cdot x^{1.96}\\\\& \textup{tykkelse:}&&x=\left ( \frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}\\\\&&& x=\left ( \frac{2300}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}\;(mm) \end{array}

derfor


Svar #8
14. august 2021 af Perikon007

Hvis du skal være arrogant over for mig, så lade være med at svar på mit spørgsmål tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. august 2021 af mathon

                                   \small \small \begin{array}{lllll}&& y=16.3\cdot x^{1.96}&\textup{divider med 16.3 p\aa \ begge sider}\\\\&& \frac{y}{16.3}=x^{1.96}&\textup{opl\o ft i 1/1.96 p\aa \ begge sider}\\\\&& \left (\frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}=\left ( x^{1.96} \right )^{\frac{1}{1.96}}&\textup{man opl\o fter en potens til en ny potens ved at}\\&&&\textup{beholde roden og multiplicere eksponenterne}\\\\&& \left (\frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}=x^{\frac{1.96}{1.96}}\\\\&& \left (\frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}=x^1\\\\&& \left (\frac{y}{16.3} \right )^{\frac{1}{1.96}}=x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. august 2021 af ringstedLC

#6: Jo:

\begin{align*} f(x)= 16.3\cdot x^{1.96} &> 2300 \\ x^{1.96} &> \frac{2300}{16.3} \\ x &>\;?\,\textup{mm} \end{align*}

#6 fortsat:

\begin{align*} a^r=b=b^1=b^{\frac{1\,\cdot\,r}{r}} &= \left (b^{\frac{1}{r}}\right )^{\!r} \\ a &= b^{\frac{1}{r}} \\ \textup{Eksempel}:\\ 2^2=4^1=4^{\frac{1\,\cdot\,2}{2}} &= \left (4^{\frac{1}{2}}\right )^{\!2} \\ \sqrt{2^2} &= \sqrt{\left (4^{\frac{1}{2}}\right )^{\!2}} \\ 2 &= 4^{\frac{1}{2}}=\sqrt{4} \\ \textup{Eksempel}:\\ 2^3=8^1=8^{\frac{1\,\cdot\,3}{3}} &= \left ( 8^{\frac{1}{3}}\right )^{\!3} \\ 2 &= 8^{\frac{1}{3}}=\sqrt[3]{8} \end{align*}


Svar #11
14. august 2021 af Perikon007

Kort sagt, jeg skulle bare sige: solve(f(x)=2300,x) ? x=12.4941 i ti-nspire, ellers tak for jeres hjælp :) fandt selv ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. august 2021 af ringstedLC

#1:

Tip: Der oplyses om en funktion og dens betydning (enheder m.m.).

Og der er to spørgsmål → definér funktionen, da den sikkert indgår i begge beregninger:

a)

\begin{align*} &{\color{Blue} f(x)\!: = 16.3\cdot x^{1.96}}\;{\color{DarkGreen} \triangleright\; Udf\o rt} \\ &\textup{og tast s\aa}:\\ &f(8)\;{\color{DarkGreen} \triangleright\; f(8)= 959.94}\,\textup{(kg)} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #13
14. august 2021 af ringstedLC

#2:

b) Du har den rigtige tekst, men indsætter forkert. I #11 er det rigtigt:

\begin{align*} &{\color{Blue} solve\Bigl (f(x)=2300,x\Bigr)} \;{\color{DarkGreen} \triangleright\; x=12.4941}\,\textup{(mm)} \end{align*}


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.