Matematik

Udregn vinkel b

25. august 2021 af Annicca (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Nogen der kan sige mig formlen for at udregne vinkel b.

( billede vedhæftet ).

Jeg har prøvet mig frem , og da er jeg kommet frem til et svar på 7,4 cm, men det føles ikke rigtigt.
Er det korrekt , hvis ikke , hvordan kommer jeg da frem til det ?

Tak på forhånd.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. august 2021 af MountAthos

7,4 cm er længden på siden b, men hvis du vil beregne vinkel B kan du gøre således

cos B = a / c = 3 cm / 8 cm = 0.375

Vinkel B = cos-1 ( 0.375 ) = 68º


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. august 2021 af ringstedLC

Overvej dit resultat:

b er en katete. Den skal være kortere end 8 cm.

- Den skal også være længere end 3 cm, da den anden katete ikke en gang er den halve længde af 8 cm.

- Selvom om du sikkert har beregnet b vha. Pythagoras, så kan du jo godt indsætte de tre sider i Pythagoras og se om ligningen opfyldes nogenlunde.


Skriv et svar til: Udregn vinkel b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.