Biologi

Biodiversitet

28. august 2021 af M2610 - Niveau: A-niveau

En der kan hjælpe med hvorfor fjernelse af udyrkede områder langs marker resultere tilbagegang i biodiversiteten af flyvende insekter?

Opgave er vedhæftet 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. august 2021 af ringstedLC

3. De udyrkede områder rettes ud eller fjernes helt fordi mindre marker sammenlægges til større af hensyn til større maskiner og dermed effektivitet. Og de resterende udyrkede områder gøres så små som muligt for at udnytte mest muligt areal til opdyrkning.

En intensivt dyrket kornmark er en monokultur. Der er stortset kun den kornsort som ønskes dyrket fordi alle andre arter, det være planter og dyr, er uønskede.

Andre planter "stjæler" den dyrt udlagte gødning og giver snavs i høsten. De kan ovenikøbet også være direkte skadelige for afgrøden ved at påføre den sygdomme.

Mindre dyr som mus og andre gnavere vil "stjæle" af selve udbyttet (derfor må landmandens kat gerne gå en tur i sprøjtesporet). Større dyr som råvildt træder kornet ned og besværliggør høsten. Insekter, og navnlig skadelige insekter og deres larver bekæmpes/forebygges vha. sprøjtning med stærkt specialiserede gifte.

Så den totale biodiversitet i hele landbrugsarealet er derfor stærkt afhængig af biodiversiteten i de små og stadig mindre udyrkede områder mellem markerne og udtil vejene, hvor man ikke bekæmper dyre-/plantelivet.


Skriv et svar til: Biodiversitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.