Matematik

Kvadratrod

28. august 2021 af bella84 - Niveau: 8. klasse

Hej jeg har hele det her emne for til på mandag og kan ikke finde ud af nogle af opgaverne håber derfor I kan hjælpe mig på forhånd tak :) 

Opgave 1: 

Beregn sidelængden

Kvadratrødder optræder fx, når man skal finde sidelængden i et kvadrat, hvor man kender arealet.
Find sidelængden i følgende kvadrater ud fra arealet: (uden brug af lommeregner)

a. A = 49 m²

b. A = 121 km²

c. A = 10 000 m²

Opgave 2:

Afrunding til fire decimaler
Ofte, når man regner med kvadratrødder, er man nødt til at foretage afrundinger, da resultaterne tit bliver uendelige decimaltal. Udregn stykkerne herunder og angiv resultatet med 4 decimaler:

a. 7⋅5–√−4

b. 4⋅2–√

Opgave 3:

Hvilket decimaltal?

Hvilke typer af decimaltal bliver følgende kvadratrødder, når du udregner dem?

a. √81

b. √49/25

c.  √16/5 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2021 af StoreNord

Nogle af opgaverne kan du nok finde ud af.

Opgave 2 ser godt nok umulig ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2021 af ringstedLC

Opg. 1

\begin{align*} \textbf{a.}\\ A=49\,\textup{m}^2\Rightarrow s^2 &= 49\,\textup{m}^2 \\ \sqrt{s^2} &= \sqrt{49}\cdot \sqrt{\textup{m}^2} \\ &= \sqrt{49}\cdot \textup{m} \\s &= \;?\,\textup{m} \end{align*}

Sidelængden er altså det tal, der ganget med sig selv giver et areal på 49 m2.

Opg. 2 Man afrunder til fire decimaler ved at se på den 5. decimal. Hvis den er mindre end 5 rundes ned og ellers rundes der op.

\begin{align*} \textup{Eks.}:4.12345... &\approx 4.1235>4.12345\Rightarrow \textup{oprunding} \\ 4.12395... &\approx 4.1240>4.12395\Rightarrow \textup{oprunding} \\ 4.12344... &\approx 4.1234<4.12344\Rightarrow \textup{nedrunding} \end{align*}

Men da du nu alligevel har afskrevet opgaven med ihvertfald to fejl, så vedhæft istedet et godt billede af opgaven og opret en ny tråd med den.

Opg. 3 Her har du sikkert også afskrevet opgaven forkert. Med et vedhæftet billed undgåes den slags fejl.


Skriv et svar til: Kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.