Matematik

Beregning af ÅOP

02. september 2021 af meitner - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i gang med den vedhæftede opgave, som jeg ikke kan finde ud af... Jeg får ÅOP til 64%, hvilket jeg ikke synes giver mening. Jeg har fået opgave c til r=4,6%, men jeg ved ikke, hvad jeg gør forkert?

Tak for hjælp på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2021 af mathon

          \small \begin{array}{lllll} \small \textbf{a)}\\& \large y=8000\cdot \frac{0.04}{1-1.04^{-24}}\\\\\\ \small \textbf{b)} \\& \large y=8500\cdot \frac{0.04}{1-1.04^{-24}}\\\\\\ \small \textbf{c)}\\& \textup{solve}\large \left (8000=558\cdot \frac{1-(1+r)^{-24}}{r},r \right )\mid r>0\\\\\\ \small \textbf{d)}\\& 1+r_{\textup{\aa r}}=\left ( 1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )^{12}\\\\& r_{\textup{\aa r}}=\left ( 1+r_{\textup{m\aa ned}} \right )^{12}-1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2021 af AMelev

#0 En mdl. rente på 4% svarer til en årlig rente på 60.1%, så dine 64% lyder ikke urealistisk, men jeg får det til 71.75%.


Skriv et svar til: Beregning af ÅOP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.