Matematik

hjællpp

02. september 2021 af Rasmus223 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En pumpe, der anvendes til at fjerne grundvand på en byggeplads, har været afprøvet på fire forskellige dybder. Resultaterne af afprøvningerne kan ses i tabellen.

Dybde i meter 1 2 3 5

Antal liter per minut 340 319 287 226

b) Benyt lineær regression til at bestemme en ligning af formen yy = aa⋅ xx + bb for den lineære sammenhæng

c) Bestem den dybde, hvor pumpen kan klare 200 liter per minut.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du kan prøve at sætte det ind i et regneark også benytte regnearkets regressionsværktøj.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. september 2021 af mathon

                                  \small \small \begin{array} {lll} \textbf{b)}\\&& y=-29.0286x+372.829 \end{array}


Svar #3
03. september 2021 af Rasmus223 (Slettet)

Er der nogle der kan hjælpe med c?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. september 2021 af ringstedLC

#3: Ligningen fra b) giver ydelsen y for dybden x. Sæt y = 200 og løs ligningen.

NB. Dit niveauvalg passer ikke med din uddannelse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. september 2021 af mathon

                                  \small \small \small \begin{array} {lll} \textbf{c)}\\&& y=-29.0286x+372.829\\\\&& x=\frac{200-372.829}{-29.0286} \end{array}


Skriv et svar til: hjællpp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.