Matematik

Hvor mange procent skulle filmklubben give i rabat på billetter, hvis det skulle betale sig for Liva at være medlem?

04. september 2021 af emn24 - Niveau: 9. klasse

Halløj 

Jeg har bruge for hjælp til opave 1.4 :)

Jeg håber virklig jeg får en dyb svar. 

Fil til opgaven ligger herunder. 

Vedhæftet fil: Mat besan.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2021 af ringstedLC

1.3: Du kan bestemme antal billetter x, der kræves for at medlemsskab kan betale sig, ved at løse uligheden:

\begin{align*} 35\%=\tfrac{35}{100} &=0.35 \\ 89.5\cdot x &> 89.5\cdot (1-0.35)\cdot x+199\;,\;x\in \mathbb{N},\; \textup{dvs., at \textit{x} er et positivt heltal} \\ x &>\;?\end{align*}

1.4: Rabatten p bestemmes ved at sætte x = 4:

\begin{align*} 89.5\cdot 4 &> 89.5\cdot (1-p)\cdot 4+199 \\ p &>\;? \\ p_{\,\%} &=p\cdot 100>\;?\,\% \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2021 af Soeffi


Skriv et svar til: Hvor mange procent skulle filmklubben give i rabat på billetter, hvis det skulle betale sig for Liva at være medlem?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.