Matematik

Differential regning

05. september 2021 af MVDP - Niveau: A-niveau

Hej

Hej, jeg sidder med en matematikopgave og kan ikke finde ud af hvordan jeg laver fortegnlinjen og løser g'(x)=0

Opgaven: Lav en fortegnslinje for g'(x)

g'(x)=4x+4

Tak på forhånd:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2021 af ringstedLC

Jeg tror, at du har afskrevet opgaven forkert. Vedhæft et godt billede af opgaven.

I fald jeg tager fejl:

\begin{align*} g'(x)=0 &= 4x+4 \\ 0 &= x+1\quad\Rightarrow x=\;?\end{align}


Svar #2
06. september 2021 af MVDP

Jeg vedhæfter opgaven

på forhånd tak


Svar #3
06. september 2021 af MVDP

Dette er opgaven

Vedhæftet fil:IMG_2284.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2021 af ringstedLC

#3: Nej, det er igen en afskrift af opgaven. Og der står ikke engang det samme som i #0 (et "-" har lige sneget sig ind i diff.-kvotienten).

Du har diff. funktionen korrekt. Løs ligningen og bestem funktionens ekstremum og om det er et min./maks. Så har du hvad der skal bruges til at tegne en fortegnslinje for selve funktionen og altså ikke dens afledede.

Hvis du skal lave en fortegnslinje for den afledede (som du skriver), skal du blot betragte dén som den funktion som du laver en monotoniundersøgelse af.


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.