Matematik

Negative brøker

07. september 2021 af mariestuart - Niveau: C-niveau

Hej SP!
Jeg kan ikke finde en funktion på SP, hvor jeg kan lave brøker, så jeg har lagt mit spørgsmål ind som vedhæftet fil. Er det korrekt at antage, at disse to brøker er de samme? 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2021 af Eksperimentalfysikeren

Der er kun én brøk i det vedhæftede.

I bjælken over indtastningsfeltet er der vist en knap mærket fx. Klik på den. Der er mange nyttige ting, bl.a. brøker. Du kan klikke på brøksymbolet eller taste "\frac{}{}" i tekstfeltet. Derefter fylder du ud i de krøllede parenteser: \frac{-2}{3}.


Svar #2
07. september 2021 af mariestuart

Jeg prøvede knappen, men kunne kun finde ud af at lave den ene brøk - men nu burde de vist begge være i vedhæftet fil :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2021 af ringstedLC

#2

Jeg prøvede knappen, men kunne kun finde ud af at lave den ene brøk - men nu burde de vist begge være i vedhæftet fil :)


\begin{align*} \frac{-3}{2} &= \frac{-1\cdot 3}{2}=-1\cdot \frac{3}{2}=-\frac{3}{2} \\\\ &\textup{N\aa r "preview" er som \o nsket trykkes "OK"} \end{align*}


Svar #4
11. september 2021 af mariestuart

Super - tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Negative brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.