Fysik

Omskriv præfiks

10. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvorfor skal jeg omskrive til liter for at få svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2021 af mathon

Et tyndt plasticbæger betyder, at vi kan se bort fra plasticbægerets opvarmning.

Du har derfor:
                           \small \begin{array}{llllll} \textup{opvarmning:}\\&& E=m\cdot c\cdot \Delta T\\\\&& P\cdot t=m\cdot c\cdot \Delta T\\\\&& t=\frac{m\cdot c\cdot \Delta T}{P}\\\\\\&& t=\frac{\left ( 0.120\;kg \right )\cdot \left ( 4.186\;\frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( (100-10)\;K \right )}{1.2\;\frac{kJ}{s}} \end{array}


Svar #3
10. september 2021 af Alrighty

Men hvorfor skriver du 0,120 og ikke 120 som der står (120mL)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2021 af Viderekem (Slettet)

Man skal jo omregne det til den korrekte enhed 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. september 2021 af ringstedLC

#3: Du har et volume (ml) vand og formlen kræver en masse (kg). Sammenhængen mellem masse og volume:

\begin{align*} \textup{Densitet}:\rho &= \frac{m}{V}\Rightarrow m=\rho \cdot V \\ \rho _{vand} &= \frac{1000\,\textup{kg}}{\textup{m}^3}=\frac{1\,\textup{kg}}{\textup{L}} \\ m_{vand} &= \rho _{vand}\cdot 120\,\textup{mL} \\ &= \frac{1\,\textup{kg}\cdot 120\cdot 10^{-3}\,\cancel{\textup{L}}}{\cancel{\textup{L}}} =0.120\,\textup{kg} \end{align*}


Svar #6
11. september 2021 af Alrighty

Hvordan kan det være, at formlen kræver at man udregner i masse (kg) men resultatet i opgaven (vedhæftet fil) ikke er i kilojoule (kJ) istedet for joule (J) og hvordan ved man, at resultatet kommer ud i joule (J) og ikke fx. kJ eller mJ?


Svar #7
11. september 2021 af Alrighty

Omvendt ved punkt 2 (vedhæftet fil) der er resultatet i kJ når ma udregner det, og ikke J som i #6


Svar #8
11. september 2021 af Alrighty

Ah, det er nok hvad der står i tælleren som afgør det


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. september 2021 af ringstedLC

#8: Godt. Nu virker det som om, du kan se det.


Skriv et svar til: Omskriv præfiks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.