Matematik

Integralregning

14. september 2021 af Markus2300 - Niveau: A-niveau

Hej. Er gået i stå med denne opgave. Jeg har gjort følgende

1. Jeg bestemmer t = ln(x)

2. Jeg differentiere t og sætter dt/dx =gm(x) og udtrykker dx ved dt

dt/dx=1/x.  og 1/x*dt=dx

3. Jeg indsætter t i stedet for g(x) og 1/gm(x) i stedet for dx

3*1/x*t^2*1/x. ???? hvordan differentiere jeg så dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2021 af SuneChr

Vi har
t = ln x
dt = 1/xdx    og    3dt = 3·1/xdx
som er klar til at sætte i stedet (substituere).
Når det er gjort, skal der substitueres tilbage, så alt igen bliver i x.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2021 af peter lind

t = ln(x)   dt= x-1dx som ved indsættelse giver

f(x)dx  = 3*t2*dt


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.