Matematik

vektore

16. september 2021 af Jonas0402 - Niveau: B-niveau

Det oplyses at a og b (med et pil ovenpå) 

a = ( 5 og 9) 

b = (t^4 og -45)

a) opskriv ligningen a * b = 0 (a og b har et pil ovenpå)

b) bestem de værdier af t hvor de 2 vektorer bliver ortogonale

Jeg ved ikke hvordan jeg skal tage fat på opgaven altså processen til at finde svaret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2021 af PeterValberg

Skalarproduktet/prikproduktet mellem to vektorer bestemmes som:

\binom{a_1}{a_2}\cdot\binom{b_1}{b_2}=a_1b_1+a_2b_2

Du skal bestemme de værdier for t, hvor skalarproduktet/prikproduktet er lig med nul
(det er nemlig tilfældet, når to vektorer er ortogonale)

\vec{a}\cdot\vec{b}=0\quad \Leftrightarrow\quad \vec{a}\perp\vec{b}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2021 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 7 og 9 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. september 2021 af janhaa

a)

b)

\vec a\cdot \vec b=(5,9)\cdot (t^4,-45)=5t^4-405=0\\ \\ t^4=81\\ t=\pm 3


Svar #4
16. september 2021 af Jonas0402

Tak skal i have for hjælpen :)


Skriv et svar til: vektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.