Matematik

Førstekoordinat til toppunkt

19. september 2021 af Hjælpmigx - Niveau: B-niveau

Hej jeg har fået en opgave, hvor jeg skal bestemme førstekoordinatet til toppunktet for ligningen

p(x)= -0,5x2+4x+4,5

Jeg kan slet ikke huske noget om andengradspolynomier, så nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2021 af ringstedLC

Se formel (77) i FS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2021 af janhaa

p ' (x) = -x + 4 = 0

x = 4

 p(4) = 12,5


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2021 af PeterValberg

#0 eller:

for parablen

 y=ax^2+bx+c

kan førstekoordinaten for toppunktet bestemmes vha.:

X_T=\frac{-b}{2a}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Førstekoordinat til toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.