Matematik

Differentialregning - HASTER!!

20. september 2021 af STE02 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har vedhæftet en opgave, hvor f'(pi) skal bestemmes. Jeg kan ikke rigtig finde ud af opgaven, så vil høre, om nogen kan forklare det?

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& f{\, }'(x)=&2x\cdot \cos(x)+x^2\cdot (-\sin(x))=\\\\&& &2x\cdot \cos(x)-x^2\cdot \sin(x)\\\\\\&& f{\, }'(\pi)=&2\cdot \pi\cdot \cos(\pi)-\pi^2\cdot \sin(\pi)=\\\\&&& 2\pi\cdot (-1)-\pi^2\cdot 0=-2\pi\\\\ \textup{l\o sningen i}\\ \textup{intervallet}&&&0\leq x\leq 2\pi\\ \textup{er:}&&&-2\pi+2\pi=0\qquad \textup{da b\aa de cos og sin er periodiske med perioden }2\pi \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregning - HASTER!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.