Fysik

Bernoullis metode

20. september 2021 af Jonas221 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens 

Jeg har et spørgsmål i fysik i emnet mekanik hvor jeg er gået i stå. Håber i kan hjælpe mig. Jeg vil her vedhæfte en word fil både i normal word og i pdf. Kan nemlig ikke sætte det ind som billede, men håber i kan hjælpe mig med at løse min opgave som jeg er gået i stå med. 

Vedhæftet fil: Bernoullis ligning.pdf

Svar #1
20. september 2021 af Jonas221

Her er den i normal word fil 

Vedhæftet fil:Bernoullis ligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2021 af janhaa

\Delta P=0,5*\rho*(V_1^2-V_2^2)=0,5*1,2*((600/3,6)^2-(460/3,6)^2)\,Pa=6,87\,kPa


Svar #3
21. september 2021 af Jonas221

janhaa hvor kommer de 3.6 fra?


Svar #4
21. september 2021 af Jonas221

Har de 3.6 også nogle enheder?


Svar #5
21. september 2021 af Jonas221

og hvor kommer de 0.5 fra? og hvorfor siger du 3.6^2?


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2021 af mathon

#4
          \small \begin{array}{lllll} 3.6\;\tfrac{km}{h}=1\;\tfrac{m}{s}\\\\ 1=\frac{1}{3.6}\;\frac{\frac{m}{s}}{\frac{km}{h}}\\\\ 600\;\frac{km}{h}=\left ( 600\;\frac{km}{h} \right )\cdot 1=\left ( 600\;\frac{km}{h} \right )\cdot \frac{1}{3.6}\;\frac{\frac{m}{s}}{\frac{km}{h}}=\frac{600}{3.6}\;\frac{m}{s} \end{array}


Svar #7
21. september 2021 af Jonas221

jamen hvorfor dividere man med 3.6?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2021 af mathon

#5
         De 0,5 indgår i
 
                                                   \small \begin{array}{lllll} \textup{Formlen}\\& F=\frac{1}{2}\cdot C_{frik}\cdot \varrho \cdot A\cdot v^2\\\\& \frac{F}{A}=P=\frac{1}{2}\cdot \varrho \cdot v^2\quad \textup{n\aa r } C_{frik}\textup{ s\ae ttes til }1 \end{array}

hvorfor siger du 3.6^2
tastefejl i #2
skal være
         \small \begin{array}{lllll} \Delta P=0.5\cdot \varrho\cdot ({v_1}^2-{v_2}^2)=0.5\cdot \left (1.2\;\frac{kg}{m^3} \right )\cdot \left (\left(\frac{600}{3.6}\;\frac{m}{s}\right)^2-\left(\frac{460}{3.6}\;\frac{m}{s}\right)^2 \right )\;Pa=6.87\;kPa \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2021 af mathon

#7
         ...
for at omregne fra enheden \small \tfrac{km}{h} til enheden \small \tfrac{m}{s}.


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. september 2021 af mathon

...det er tvivlsomt, om formfaktoren C_{frik} kan sættes lig med 1.


Skriv et svar til: Bernoullis metode

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.