Matematik

finde funktionen for parabel

21. september 2021 af fojumdk - Niveau: A-niveau

Hvordan løses denne opgave A?

Vi får kun 2 punkter at vide.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2021 af Anders521

#0 Vedhæftet opgaveteksten.


Svar #2
21. september 2021 af fojumdk

#1

#0 Vedhæftet opgaveteksten.

?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2021 af oppenede

Hvis du kender B og D så kender du også C, da C har x=0, og samme y som D.

Læs hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2021 af janhaa

#0

Hvordan løses denne opgave A?

Vi får kun 2 punkter at vide.

need expression of the function


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2021 af janhaa

or the coordinates


Svar #6
21. september 2021 af fojumdk

#3

Hvis du kender B og D så kender du også C, da C har x=0, og samme y som D.

Læs hele opgaven.

Ja vi får da også at vide hvad C er? Det er mere hvad forskriften er for parablen mellem A og B


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2021 af janhaa

#6
#3

Hvis du kender B og D så kender du også C, da C har x=0, og samme y som D.

Læs hele opgaven.

Ja vi får da også at vide hvad C er? Det er mere hvad forskriften er for parablen mellem A og B

need more info...


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2021 af janhaa

hvorfor gir du ikke hele oppgava? nå er 1 t gått, og du får ikke hjelp, pga manglende  info???


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2021 af janhaa

#0

Hvordan løses denne opgave A?

Vi får kun 2 punkter at vide.

sorry, fant info nede:

y_{AC}=-x+9


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2021 af janhaa

y_{BD}=x-26


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2021 af janhaa

parabel mellom A og B:

y(5) = 25a + 5b + c = 4

y(30) = 900a + 30b + c = 4

y ' (10) = 20a + b = -0,096

dvs:

a = -0,0064

b = -0,224

c = 4,96

altså:

y_{AB}(x)=-0,0064x^2-0,224x+4,96


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2021 af janhaa

så da har du forskriften til f(x), delt funksjons-uttrykk.

Volumet er således;

V=\pi \int y^2(x)\,dx


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. september 2021 af janhaa

dvs:

V_1=\pi \int_0^5 y^2_{AC}\,dx

V_2=\pi \int_5^{30} y^2_{AB}\,dx

V_3=\pi \int_{30}^{35} y^2_{BD}\,dx


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2021 af mathon

                                         

                                      \small y_{AB}(x)=0.0064x^2-0.224x+4.96


Skriv et svar til: finde funktionen for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.