Matematik

pytagoras sætning

22. september 2021 af pringels123 - Niveau: C-niveau

Hej kan i hjælpe med at vise hvordan man med pytagoras sætning udregner den sidste side, når man kender de to af siderne (de to kendte side længder vælger du selv) 

Mvh 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2021 af AskTheAfghan

Pythagoras' sætning: a2 + b2 = c2, hvor a og b er kateter og c er hypotenusen.

Ud fra denne formel kan vi sige som følgende:

- Hvis a og b er kendt, så       c = ±√(a2 + b2).

- Hvis a og c er kendt, så       b = ±√(c2 - a2).

- Hvis b og c er kendt, så        a = ±√(c2 - b2).


Svar #2
22. september 2021 af pringels123

Kan du muligvis udybe til mere? 


Skriv et svar til: pytagoras sætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.