Matematik

Hjælp til matematik opgave

22. september 2021 af MatSjakal69 - Niveau: B-niveau

Hej alle jer derude på Studieportalen! 

Var der nogle derude som kunne hjælpe mig med opgave 3.1, 3.2 og 3.3 for er virkelig på bar bund

Billede er vedlagt

Håber i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2021 af mathon

         \small \begin{array}{llllll} \textbf{3.1}\\&& O(x)=x\cdot p(x)=x\cdot \left ( -0.02x+300 \right )&=&-0.02x^2+300x\\\\&& C(x)=x\cdot 60+105\,000&=&60x+105\,000\\\\&& E(x)=O(x)-C(x)=-0.02x^2+300x-\left (60x+105\,000 \right )&=&-0.02x^2+240x-105\,000\\\\\\ \textbf{3.2}\\&& \textup{Sikkert overskud, n\aa r:}\quad -0.02x^2+240x-105\,000>0\\\\&& \textup{dvs}\quad 455<x<11545\\\\\\ \textbf{3.3}\\&&E{\, }'(x)=-0.04x+240\\\\&& E_{max}\textup{ kr\ae ver bl.a. }E{\, }'(x)=-0.04x+240=0\\\\&& dvs\quad x=6000 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.