Matematik

Problemer med en funktion

23. september 2021 af Døssi - Niveau: B-niveau

Hejsa! jeg sidder med en hjernevrider (i min forstand) 

Det drejer sig om en opgave vi har fået for i matematik (man må godt bruge hjælpemidler), men jeg har stadig ikke kunne finde noget svar eller ordentlig hjælp

f(x)=2*x+5

b) beregn f(7) 

c) løs ligningen f(x)=19 

Håber virkelig at nogen kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2021 af ringstedLC

\begin{align*} \textbf{a)}\quad f(x) &= 2\cdot x+5 \\ f({\color{Red} 7}) &= 2\cdot {\color{Red} 7}+5= \\\\\textbf{b)}\qquad f(x)=19 &= 2\cdot x+5 \\ 19-5 &= 2\cdot x \\ x &= \frac{19-5}{2}= \end{align*}


Skriv et svar til: Problemer med en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.