Matematik

Integralregning

25. september 2021 af august543 - Niveau: A-niveau

Hej, 

Jeg har problemer med denne opgave (vedhæftet). Der står at  man bestemme den stamfuntion til f, som går gennem punktet p(2,8). Men ovenover det skriver de, at den givne funktion F er stamfunktionen til f. Skal jeg så bare tilføje konstanten k til den givne funktion, indsætte mit punkt og isolere k?

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: k.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2021 af ringstedLC

#0: Ja, brug at:

\begin{align*} F(x) &= x^3+x^2-3x+k_0\;,\;k_0=0 \\ F_1(2)=8 &= 3\cdot 2^3+2^2-3\cdot 2+k_1 \\ k_1 &= \;? \\F_1(x) &= 3x^3+x^2-3x+k_1 \end{align*}


Svar #2
25. september 2021 af august543

#1

#0: Ja, brug at:

\begin{align*} F(x) &= x^3+x^2-3x+k_0\;,\;k_0=0 \\ F_1(2)=8 &= 3\cdot 2^3+2^2-3\cdot 2+k_1 \\ k_1 &= \;? \\F_1(x) &= 3x^3+x^2-3x+k_1 \end{align*}

hvorfor har du indsat 3 på x's plads i starten?

Tusind tak for hjælpen:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2021 af ringstedLC

#1 Rettelse:

 

\begin{align*} F(x) &= x^3+x^2-3x+k_0\;,\;k_0=0 \\ F_1(2)=8 &= 2^3+2^2-3\cdot 2+k_1 \\ k_1 &= \;? \\F_1(x) &= x^3+x^2-3x+k_1 \end{align*}


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.