Fysik

Effekt og [P]

26. september 2021 af Alrighty - Niveau: C-niveau

Hvad betyder det når der er klemmer om P, altså [P]? Som der er i det vedhæftede billede


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2021 af mathon

                  \small \left [ P \right ]=W


Svar #2
26. september 2021 af Alrighty

#1 men er [P] ikke = symbolet for effekt? Ligesom P?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2021 af mathon

                        \small P=\underset{\textup{talv\ae rdi}}{\underbrace{\left \{ P \right \}}}\cdot\underset{\textup{enhed}}{ \underbrace{\left [ P \right ]}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. september 2021 af ringstedLC

Det forvirrer måske lidt, at:

\begin{array} {llll} &\textup{W\,(Watt)\,er enhed for effekt\,}P & \;\;\textup{W} &= \frac{\textup{J}}{s} \\\\ &W\textup{\,er symbolet for arbejde} \Rightarrow &[W] &= \textup{J (Joule)} \\ &\;t\,\textup{\,er symbolet for tid} \Rightarrow &[t] &= \textup{s (sek.)} \\ \end{array} \\ \begin{align*} P=\frac{W}{t}\Rightarrow [P] &= \frac{[W]}{[t]}=\frac{\textup{J}}{\textup{s}}=\textup{W (Watt)} \end{align*}


Skriv et svar til: Effekt og [P]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.