Matematik

Fordoblingstid

30. september 2021 af Arbejdshesten - Niveau: A-niveau

Jeg skal finde fordoblingstiden, og måden jeg ser det på er, at man finder den x-værdi, hvor y-værdien bliver fordoblet, med hensyn til i den højeste y-værdi? Højste y-værdi er 1828, og den fordoblet bliver 3656.

Skal man så finde den x-værdi, hvor y-værdien bliver fordoblet (y=3656)?


Svar #1
30. september 2021 af Arbejdshesten

Det er opgave 2c der er tale om:


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2021 af Anders521

#0 Ja. Så har du to x-værdier der skal trækkes fra hinanden. Differensen er fordoblingstiden.


Svar #3
30. september 2021 af Arbejdshesten

Modtaget, altså 15,68 - 7 = 8,68

Så svaret på opgaven er, at fordoblingstiden ligger på x=8,68?


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2021 af Anders521

#3 Ja, hvis x-værdien y = 1828 er 7 og x-værdien til y = 3656 er 15,68. Alternativ kan du bruge formlen neden for at beregne fordoblingskonstant T½.                                                                                                                                                                                             T½ = log(2) / log(a)                                                                       


Svar #5
30. september 2021 af Arbejdshesten

Okay, mange tak. Når jeg indsætter 1.0875 ind på a, får jeg 8.2637. 

Men i teorien, så er begge svar korrekt?

1. svar blev 8,68 og 2. med T0.5 formlen hvor svaret bliver 8.2637


Skriv et svar til: Fordoblingstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.