Matematik

Banekurve i geogebra

03. oktober 2021 af MCS1 - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg t0 (er t=-2 = t=t0)? Og hvordan får jeg skrevet det ind i geogebra?

Der er en Vedhæftet fil med et screenshot af opgaven.

Vedhæftet fil: Banekruve.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2021 af StoreNord

r(t)=((t³-12t),(t²-2t))


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2021 af ringstedLC

og efter #1:

a) Vektorfunktionen er stedvektor for et punkt i banen. Da banen skærer sig selv i Q, må der være to værdier af parameteren t, der giver punktet Q. Den ene er "-2" som indsættes i r(t):

\begin{align*} \textup{Skriv:}\;Q\!:\, & r(-2)\rightarrow (x_Q,y_Q) \\x_Q=t^3-12t\;&,\; y_Q=t^2-2t \\ \textup{Skriv:}\;\textup{beregn}\Bigl(\textup{"v\ae rdien\,af\,}y_Q"\!=t^2-2t\Bigr) &\rightarrow \textup{l1}=\left\{t=-2\,,\;t=\;?\right\} \\ \textup{eller\,skriv:}\;\textup{beregn}\Bigl(y\bigl(r(-2)\bigr)\!=y\bigl(r(t)\bigr)\Bigr) & \end{align*}


Skriv et svar til: Banekurve i geogebra

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.