Matematik

matematik opgave

05. oktober 2021 af kjkl (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan skal jeg løse denne opgave?

1. Hvor mange busafgange havde eleverne med deres undersøgelse?: den har jeg fået til: 50

2. Undersøgelsens typeinterval er? den har jeg fået til:  [0;50[

3. Ifølge undersøgelsen er sandsynligheden for, at skolebussen er forsinket i 10 minutter eller mere? Hvordan løser jeg så den?

billedet er vedhæftet under


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2021 af ringstedLC

2. Intervaller kan være af typen lukket, halvåbent eller åbent.

3. 

\begin{align*}[10;\infty[ &= [10;15[\;\cup \;[15;\infty] \\ p(10,\infty) &= \frac{5+1}{\textup{busafgange}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2021 af ringstedLC

#2 rettelse/tilføjelse:

Intervaller kan være af typen lukket, halvåbent, åbent eller ubegrænset og åbent/lukket.

Intervallet "15 eller mere" er ubegrænset og lukket, da:

\begin{align*} \textup{15\,el.\,mere} &= [15;\infty {\color{Red} [} \\ [10;\infty[ &= [10;15[\;\cup \;[15;\infty[ \\ \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2021 af SuneChr

"15 eller mere".
Forsinkelsens øvre grænse kunne defineres som tiden imellem planlagt afgang til næstfølgende
planlagte afgang, hvorimellem den ventende passager befinder sig.
Er forsinkelsen → \infty burde man overveje at tage en TAXA.    :-)


Skriv et svar til: matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.