Matematik

Andengradspolynium

14. oktober 2021 af Guleroden1 - Niveau: B-niveau

Hej, hvordan kan jeg løse den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2021 af ringstedLC

Når bolden rammer jorden er:

\begin{align*} h=0 &= -4t^2+20t \\ 0 &= t^2-5t \end{align*}


Svar #3
16. oktober 2021 af Guleroden1

#2

Når bolden rammer jorden er:

\begin{align*} h=0 &= -4t^2+20t \\ 0 &= t^2-5t \end{align*}

Jeg forstår ikke? Hvordan aflæser jeg svaret? rødderne eller på toppunktet?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. oktober 2021 af ringstedLC

#3: Bestem den positive værdi af t, der opfylder ligningen, altså en af rødderne.

Toppunktets y-koordinat er boldens maksimale højde, der her er ligegyldig.


Skriv et svar til: Andengradspolynium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.