Bioteknologi
Produktion af yoghurt
Hvorfor bliver yoghurt egentlig surt?
Svar #1
17. oktober 2021 af ringstedLC
Yoghurt bliver ikke -, men er sur fordi den laves ved syrning af mælk. Under processen ved omkring 40 ºC er pH 4.5 (ca.), da en bakteriekultur "gnasker" sig igennem mælkesukkeret.
Svar #3
21. oktober 2021 af AngelOneOne
Hej,
Mere præcist, så anvender du mælkesyrebakterier når du fremstiller surmælksprodukter. Mælkesyrebakterier spiser lactose (mælkesukker) og et af restprodukterne er mælkesyre (2-hydroxypropansyre), hvilket sænker pH i produktet (her yoghurten).
/Angel
/Angel
"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
“Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein
Skriv et svar til: Produktion af yoghurt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.