Bioteknologi

Produktion af yoghurt

17. oktober kl. 22:39 af Planteelsker - Niveau: A-niveau

Hvorfor bliver yoghurt egentlig surt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober kl. 23:14 af ringstedLC

Yoghurt bliver ikke -, men er sur fordi den laves ved syrning af mælk. Under processen ved omkring 40 ºC er pH 4.5 (ca.), da en bakteriekultur "gnasker" sig igennem mælkesukkeret.


Svar #2
20. oktober kl. 18:04 af Planteelsker

Okay, mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober kl. 12:48 af AngelOneOne

Hej,

Mere præcist, så anvender du mælkesyrebakterier når du fremstiller surmælksprodukter. Mælkesyrebakterier spiser lactose (mælkesukker) og et af restprodukterne er mælkesyre (2-hydroxypropansyre), hvilket sænker pH i produktet (her yoghurten).

/Angel

- - -


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson


Skriv et svar til: Produktion af yoghurt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.