Matematik

Renter og afkast 💀

26. oktober 2021 af Mariam270 - Niveau: 8. klasse

hej ??

jeg har nogle udfordringer ved den her opgave, håber i kan hjælpe mig. Har prøvet gentagende gange, men det har ikke lykkedes mig.

Pelle har vundet 10.000 kr. i lotto som han vil investere. Han kan enten købe aktier, der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år. Hvor mange penge har han efter 10 år i både aktier og banken?

håber i vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2021 af mathon

 Han kan enten købe aktier, der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år eller ?


Svar #2
26. oktober 2021 af Mariam270

det er i alt 2 spørgsmål 

1 han køber aktier, der giver et afkast på 110% i løbet af 10 år 

2 han sætter pengene i banken, med en årlig rente på 10% hvert år 

hvor mange penge har han efter 10 år?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2021 af PeterValberg

aktier:

K_{10}=10000\cdot 2,1=....

bank:

K_{10}=10000\cdot (1+0,10)^{10}=....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
26. oktober 2021 af Mariam270

mange tak Peter Valberg


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2021 af SuneChr

Ad 2, 2)
I praksis er det, i vore dage, en falsk sammenligning. Bankerne holder pengene for sig selv, giver ingen
rente for opsparing, men tværtimod opkræver penge, hvis det indestående er over en vis grænse.
Som skoleeksempel kan man godt regne på det, men i praksis trækker kunden det korteste strå. 


Skriv et svar til: Renter og afkast 💀

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.