Matematik

Bestemme a, b og c i et andengradspolynomie

26. oktober 2021 af CJ132 - Niveau: A-niveau

Opgaven vedhæftet. Den skal laves i nspire, men jeg er i tvivl om hvordan jeg går i gang.

Vedhæftet fil: opg 6 mat 8.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2021 af SauIGoodman


Brugbart svar (2)

Svar #3
26. oktober 2021 af SauIGoodman

Da du kender P(0,5) har du at c=5, da 

f(0)=a\cdot 0^2+b\cdot 0+c=5

Dvs. nu har du en forskrift f(x)=ax^2+bx+5. Brug nu Q(1,1) samt oplysningen om tangenthældningen i Q til at finde a og b, dvs.

f(1)=1 og f'(1)=1, det giver dig to ligninger med to ubekendte. For f(1)=1 får du (1) og for  f'(1)=1 får du (2). Dvs. løs:

a + b + 5 = 1\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;(1)

2\cdot a + b = 1\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;\;(2)


Skriv et svar til: Bestemme a, b og c i et andengradspolynomie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.