Kemi

Hjælp til pH-opløsninger.

27. oktober 2021 af linnea10 - Niveau: Universitet/Videregående

Hjælp til beregning af både opgave a,b og c?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2021 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llllr} \textup{a)}\\& pK_a=&-\log\left ( K_a \right )=-\log\left ( 3.0\cdot 10^{-8} \right )=7.52\\\\& pH=&\frac{1}{2}\cdot \left (pK_a-\log\left ( c_s \right ) \right )=\frac{1}{2}\cdot (7.52-\log(0.10))&=&4.3\\\\\\ \textup{b)}\\& \textup{overskud}\\& \textup{af }H_3O^+\textup{:}&\left ( \left (0.100\;L \right )\cdot \left (0.1\;\frac{mol}{L} \right )-\left ( 0.075\;L \right )\cdot \left (0.1\;\frac{mol}{L} \right ) \right )\;mol=0.0025\;mol\\\\& \textup{koncentration}\\& \textup{af }H_3O^+\textup{:}&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{0.0025\;mol}{0.175\;L}=0.014286\;M\\\\&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left (pK_a-\log\left ( c_s \right ) \right )=\frac{1}{2}\cdot \left (7.52-\log\left ( 0.014286 \right ) \right )&=&4.7\\\\\\ \textup{c)}\\& \textup{koncentration}\\& \textup{af }ClO^-+\textup{:}&\left [ ClO^- \right ]=\frac{0.01\;mol}{0.200\;L}=0.05\;M\\\\&& pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left ( 7.52+\log\left ( 0.05 \right ) \right )&=&10.1 \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til pH-opløsninger.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.