Kemi

kemi mængdeberegning

29. oktober 2021 af 321blomst - Niveau: B-niveau

Nogle der vil hjælpe med dette spørgsmål: 

250,0 mL af en 0,100 M opløsning af Na2Co3 skal fremstilles ud fra det faste stof natriumcarbonat.

a) Beregn hvor meget natriumkarbonat der skal anvendes. Foreslå hvordan du i praksis vil fremstille opløsningen hvis du stod i laboratoriet, inklusiv hvilket udstyr du ville anvende

b) Beregn pH i opløsningen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textup{a)}\\& \textup{antal mol }Na_2CO_3\textup{:}&\left ( 0.250\;L \right )\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )=0.0250\;mol\\\\& \textup{antal gram }Na_2CO_3\textup{:}&m=\left ( 0.0250\;mol \right )\cdot \left (105.9888\; \frac{g}{mol }\right )=2.650\;g\\\\\\ \textup{b)}\\&C{O_3}^{2-}\textup{ er middelst\ae rk}& pOH=-\log\left ( \frac{-K_b+\sqrt{{K_b}^2+4\cdot K_b\cdot c_b}}{2} \right )\\\\&& pOH=-\log\left ( \frac{-10^{-pK_b}+\sqrt{10^{-2\cdot pK_b}+10^{-pK_b}\cdot c_b}}{2} \right )\\\\&& pOH=-\log\left ( \frac{-10^{-3.68}+\sqrt{10^{-7.36}+10^{-3.68}\cdot 0.100}}{2} \right )=2.7\\\\&& pH=14-pOH=14-2.7=11.3 \end{array}


Skriv et svar til: kemi mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.