Matematik

Projektopgave: Optimering

29. oktober 2021 af Phil0608 - Niveau: A-niveau

Hej jeg er i gang med en projektopgave og forsår ikke rigtig den første opgave. Normalt får man en funtion man kan differentiere og sætte =0 for at finde det største areal, men det er der ikke i den her opgave, så jeg forstår ikke hvordan jeg skal gribe opgaven an.

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2021 af ringstedLC

#0: Det er jo for at lære, hvordan man optimerer en eller anden funktion. I denne opgave skal du først opstille en funktion, der så kan differentieres for at finde maksimum.

En opgave af samme type: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2012192

NB. I din næste tråd vedhæfter du et godt billede af opgaven, så man slipper for at skulle downloade et Worddokument for at se opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2021 af MountAthos

Til # 0

Du kan finde rumfanget af cylinderen , når du følger fremgangsmåden som vist i denne video

https://www.youtube.com/watch?v=Yr6p2TBfgPM&ab_channel=MichelvanBiezen

Du skal indsætte data for din opgave h = 5 meter og r = 3 meter

Facit bliver: Højden på cylinderen skal være 5/3 meter og radius 2 meter , for at få det størst mulige 

rumfang


Skriv et svar til: Projektopgave: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.