Matematik

min{f(x,y)|(x,y)inM}

08. november 2021 af louisesørensen2 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

jeg har følgende opgave se vedhæftede.

Jeg har beregnet den til -4, ud fra den konklusion at det mindste man kan indsætte som opfylder M er (-1,-1).

Mit spørgsmål er: Er denne metode korrekt? eller var jeg bare heldig? ("Heldig" skal forstås; er der en "rigtigere" måde at finde facit på?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2021 af jl9

Du har vel så kun efter-bevist det der oplyses - at mindsteværdien af f på randen af M er -4. Kunne det være noget med gradient eller Hessient matrix?


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2021 af gavs (Slettet)

Se evt. denne tråd https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2027286


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2021 af AskTheAfghan

Hvis A ⊆ B, så er min B ≤ min A. Hvis både A og B indeholder det samme mindste element, vil det være "=" i stedet for "≤". Derfor ... idet f(∂M) ⊆ f(M), har man min f(M) = min f(∂M) = -4.


Skriv et svar til: min{f(x,y)|(x,y)inM}

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.