Kemi

Kemi - oxidation reaktionsskema

11. november 2021 af hashimama - Niveau: B-niveau

Hej,

Kan i hjælpe mig med opgaverne som jeg har vedhæftet?

På forhånd tak:)

Vedhæftet fil: IMG_3407.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2021 af Moderatoren

Prøv at komme med dine bud på løsninger, så kan hjælperne guide dig i mål. 

Du kan også beskrive dine problemer. 

Når du bare har skrevet opgaverne, så ved man ikke, hvad du har problemer med.


Svar #2
11. november 2021 af hashimama

Jeg har problemer med at forstå opgaven, og hvordan det beregnes.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2021 af Moderatoren

Hvad forstår du ikke ved opgaven? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. november 2021 af Moderatoren


Svar #5
11. november 2021 af hashimama

Metoden 


Svar #6
11. november 2021 af hashimama

Kan du forklare hvordan man kommer frem til oxidationstallene? 


Brugbart svar (3)

Svar #7
11. november 2021 af MountAthos

Til # 6

Der findes mange videoer , der kan guide dig . Foreksempel denne video

 https://www.youtube.com/watch?v=H7eAcbUyZ5U&ab_channel=Gymnasiekemi


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textup{Ved\o rende opgaven:}\\& \textup{Frit grundstof har oxidationstrin: }0\\\\& \textup{I kemiske forbindelser har oxygen oxidationstrin }-2\\\\& \textup{I kemiske forbindelser har hydrogen oxidationstrin }+1\\\\& \textup{Summen af de i et molekyle indg\aa ende grundstoffers}\\& \textup{oxidationstrin er lig med molekylets ladning udadtil.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{Cu}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Cu}{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +4}}}{N}O_2\,_{\textit{(g)}}\\ \begin{array}{cccc}\\\\ \textup{atom}&\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Cu&2&&1\\ N&&1&2 \end{array}\\\\ \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textbf{afstemning af ladning:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\\\\ \textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\ Cu\,_{\textit{(s)}}\;+\;2\,N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow Cu{^{2+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;2\,NO_2\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2021 af mathon

                  \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{b)}\\\\&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Fe}{^{^{2+}}}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{N}{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +3}}}{Fe}{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +2}}}{N}O\,_{\textit{(g)}}\\& \begin{array}{cccc}\\\\ \textup{atom}&\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Fe&1&&3\\ N&&3&1 \end{array}\\\/& \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\& 3\,Fe^{2+}\,_{\textit{(s)}}\;+\;N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow 3\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;NO\,_{\textit{(g)}}\\\\& \textbf{afstemning af ladning:}\\\\& 3\,Fe^{2+}\,_{\textit{(s)}}\;+\;N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow 3\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;NO\,_{\textit{(g)}}\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{lllllll} \textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\ 3\,Fe^{2+}\,_{\textit{(s)}}\;+\;N{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;4\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow 3\,Fe{^{3+}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;NO\,_{\textit{(g)}}\;+\;2\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textup{oxygen stemmer.} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2021 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textbf{d)}\\\\&\overset{\mathbf{{\color{Red} +2}}}{Pb}{^{^{2+}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +1}}}{Cl}O{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} +4}}}{Pb}O_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{Cl}{^-}\,_{\textit{(aq)}}\\& \begin{array}{cccc}\\\\ \textup{atom}&\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ Pb&2&&1\\ Cl&&2&1 \end{array}\\\\\/& \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\& Pb{^{^{2+}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\&\textbf{afstemning af ladning:}\\\\& Pb{^{^{2+}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^-}\,_{\textit{(aq)}}\,+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\\\\ & \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2021 af mathon

                         \small \begin{array}{llllll} \textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\ Pb{^{^{2+}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;ClO{^-}\,_{\textit{(aq)}}\,+\;2\,OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;PbO_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;Cl{^-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\ \textbf{oxygen stemmer} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. november 2021 af mathon

                  \small \begin{array}{llllll} \textbf{h)}\\\\& \textup{Da }I\textup{ dismuteres}\\& \textup{begyndes s\aa ledes:}\\\\& \overset{\mathbf{{\color{Red} -1}}}{^*I}{^{^{-}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} +5}}}{I}{\! \! O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;\overset{\mathbf{{\color{Red} 0}}}{^*I}\,_{\textit{(s)}}\;+\;\overset{\mathbf{{\color{Blue} 0}}}{I}\,_{\textit{(s)}}\\& \begin{array}{cccc}\\\\ \textup{atom}&\textup{op}&\textup{ned}&\textup{antal}\\ ^*I&1&&5\\ I&&5&1 \end{array}\\\\\/& \textbf{afstemning af op- og nedgange:}\\\\& 5\,^*I{^{^{-}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;5\,^*I\,_{\textit{(s)}}\;+\;I\,_{\textit{(s)}}\\\\& \textbf{som nu kan noteres:}\\\\& 5\,I{^{^{-}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\\\\& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #15
13. november 2021 af mathon

                     \small \begin{array}{llllll}\textup{.}\\\\& \textbf{afstemning af ladning:}\\\\& 5\,I{^{^{-}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\\\\& \textbf{afstemning af hydrogen:}\\\\& 5\,I{^{^{-}}}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;I{O_3}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;6\,H^+\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;3\,I_2\,_{\textit{(s)}}\;+\;3\,H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\& \textbf{oxygen stemmer} \end{array}


Skriv et svar til: Kemi - oxidation reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.