Matematik

Faktorisering

16. november 2021 af Mariassssssss - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til mellemregninger i den vedhæftede opgave. Jeg kender det rigtige facit og jeg kender nulreglen og f(x)=(x-a)*(x+a). Men kan simpelthen ikke forstå denne opgaver. Den er vedhæftede. På forhånd tak

Vedhæftet fil: faktoriser.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2021 af StoreNord

4X² og y²  er kvadrattal.
Kan tælleren være kvadratet på en 2-ledet størrelse?

Og nævneren er differensen mellem 2 tals kvadrater.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2021 af PeterValberg

Prøv at se denne video < LINK > ca. 25 min 35 sek inde i videoen
der er en tidskode til navigation i videoens beskrivelse.
det er ikke den samme opgave, men minder om din opgave,
så du kan måske få et hint til at løse din opgave

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2021 af PeterValberg

Kend dine kvadratsætninger < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2021 af PeterValberg

\frac{4x^2+4xy+y^2}{4x^2-y^2}=\frac{(2x+y)^2}{(2x+y)(2x-y)}=\frac{\xcancel{{\color{Red} (2x+y)}}(2x+y)}{\xcancel{{\color{Red} (2x+y)}}(2x-y)}=\frac{2x+y}{2x-y}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Faktorisering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.