Matematik

sandsynglighed med bolde

17. november 2021 af mangetakfordet - Niveau: B-niveau

I en pose ligger 15 bolde. 6 røde og 9 blå. Der trækkes 4 tilfældige bolde (uden tilbagelægning).

a)    Bestem sandsynligheden for at alle fire bolde er blå. 

a har jeg allerede lavet og fået den til 0,092307, dog kan jeg ikke beregne de b og c:)


b)    Bestem sandsynligheden for at trække to af hver farve
c)    Bestem sandsynligheden for at der ingen røde bolde trækkes


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2021 af janhaa

a) = c)

?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2021 af janhaa

b)

P= \frac{\binom{6}{2}\binom{9}{2}}{\binom{15}{4}}=0,3956


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2021 af ringstedLC

#0: Bliv i din tråd til du har forstået opgaven.

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2028957


Skriv et svar til: sandsynglighed med bolde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.