Matematik

sandsyngligheds beregning

15. november 2021 af mangetakfordet - Niveau: B-niveau

hejsa, her er nogle opgaver med sandsynlighed som jeg vireklig ikke forstår:)

I en pose ligger 15 bolde. 6 røde og 9 blå. Der trækkes 4 tilfældige bolde (uden tilbagelægning).

a)    Bestem sandsynligheden for at alle fire bolde er blå.
b)    Bestem sandsynligheden for at trække to af hver farve
c)    Bestem sandsynligheden for at der ingen røde bolde trækkes


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af PeterValberg

a) P(4 blå) = 9/15 · 8/15 · 7/15 · 6/15 = .....  da det er UDEN tilbagelægning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2021 af janhaa

a)

P=\frac{\binom{6}{0}\binom{9}{4}}{\binom{15}{4}}=126/1365=0,092


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. november 2021 af PeterValberg

Vedr. #1

My bad, det er selvfølgelig
P(4 blå) = 9/15 * 8/14 * 7/13 * 6/12 = ....
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: sandsyngligheds beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.