Fysik

Spændingsfald over resistorer

18. november 2021 af Træstammen - Niveau: B-niveau

Hejsa, vil lige spørge om der er en venlig sjæl der kunne hjælpe mig med opgaven i den vedhæftet fil. 
 

Eventuelt bare hvilke formler der skal bruges. 

Tusind tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede:


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2021 af Eksperimentalfysikeren

Du kender strømstyrken gennem R4 og R5. Regn spædingsfaldet ud for hver af dem og adder dem. Så har du spændingsfaldet over R2 og R3. Det bruger du tl at finde strømstyrkerne gennem disse to modstande. De tre strømstyrker adderer du,. Så har du strømstyrken gennem R1 og kan finde spændingsfaldet over R1. Det adderer du til spændingsfaldet over de andre modstande. Så har du U0.


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. november 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllr} \textbf{a)}\\&& U_{AB}=U_4+U_5=\left ( \left (8.5+4.1 \right )\,\Omega \right )\cdot \left ( 0.52\;A \right )&=&6.55\;V\\\\ \end{array}


Svar #4
18. november 2021 af Træstammen

Tusind tak for svarene :).


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2021 af Soeffi

#0. Du kan evt. starte med at forsimple kredsløbet som vist:

R23 er erstatningsmodstanden for resistorerne 2 og 3, mens R45 er erstatningsmodstanden for resistorerne 4 og 5. Tilsvarende er I23 og I45 størmmene gennem de tilsvarende erstatningsmodstande. Endelig kan man evt. bruge U1 om spændingsfaldet over R1.

Vedhæftet fil:2029274.png

Skriv et svar til: Spændingsfald over resistorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.