Matematik

optimering

24. november 2021 af detstramt - Niveau: B-niveau

hejsa, jeg har brug for lidt hjælp til denne opgave:)

Et 600 m langt hegn skal indhegne et rektangulært græsningsområde til nogle får. Den ene side ligger ned til et hus, så der kun bruges hegn på tre sider. Bestem sidelængderne i rektanglet, så arealet bliver størst muligt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2021 af PeterValberg

Opstil et funktionsudtryk, der bestemmer rektanglets areal,
som en funktion af bredden x .... 
Bestem den afledede funktion og løs ligningen f'(x)=0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2021 af PeterValberg

Du kan lade dig inspirere af video nr. 12 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll}&& A(x)=x\cdot \left ( 600-2x \right )=-2x^2+600x\\\\&& A{\, }'(x)=-4x+600\\\\ A_{max }\textup{ kr\ae ver bl.a.}&&A{\, }'(x)=0\textup{ ...} \end{array}


Svar #4
24. november 2021 af detstramt

#3

\small \small \begin{array}{llllll}&& A(x)=x\cdot \left ( 600-2x \right )=-2x^2+600x\\\\&& A{\, }'(x)=-4x+600\\\\ A_{max }\textup{ kr\ae ver bl.a.}&&A{\, }'(x)=0\textup{ ...} \end{array}

Jeg har fået x=150 og y=300

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2021 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} x=150\\\\ 600-2\cdot 150=300 \end{array}


Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.