Matematik

Differentiel regning hjælp spg 5

28. november 2021 af Sofia0294 - Niveau: B-niveau

Hej allesammen, er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave? og gerne give formler? tak på forhånd:) 

Se vedhæftet fil 

Vedhæftet fil: opgave 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2021 af jantand

Du skal først finde ud af hvordan man regner rumfanget af et prisme ud. Find formlen for det.

Du skal finde ud af hvordan man regner overfladen af et prisme ud. Find formlen for det.

Den ligning der er opgivet. Find ud af hvor vinklen kommer fra. Lav  en tegning.

START altid løsningen af opgaver med at lave din egen tegning af problemet.

Find ud af hvad du får opgivet, hvad du ved.

Find ud af hvad du mangler, bliver spurgt om.

Lav en udregning, formel for det du skal svare.

Den metode virker i alle fag til alle tider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. november 2021 af mathon

                \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Areal af lige-}\\ \textup{sidet trekant}\\ \textup{med siden }x\textup{:}\\&& A(x)=\frac{1}{2}\cdot x^2\cdot \sin(60\degree)\\\\ \textup{Volumen:}\\&& V=\left ( \frac{1}{2}\cdot x^2\cdot \sin(60\degree) \right )\cdot y=3\Leftrightarrow y=\frac{6}{x^2\cdot \sin(60\degree)}\\\\ \textup{Overflade:}\\&& O(x,y)=2\cdot \left ( \frac{1}{2}\cdot x^2\cdot \sin(60\degree) \right )+3\cdot x\cdot y\\\\&& O(x)=\textup{ }? \end{array}


Svar #4
17. december 2021 af Sofia0294

jeg forstår ikke hvordan jeg løser c og d?


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. december 2021 af ringstedLC

c) Det er en optimeringsopgave. Løs:

\begin{align*} A'(x_0)=0 &= ...\Rightarrow x_0=\;? \\ A(x_0) &= \;? \end{align*}

d) Løs:

\begin{align*} A(x)=18 &= x^2\cdot \sin(60^{\circ})+\frac{18}{\sin(60^{\circ})}\cdot x^{-1} \;,\;0<x \\\Rightarrow x&=\left\{\begin{matrix} ?\\?\end{matrix}\right. \end{align*}


Svar #6
18. december 2021 af Sofia0294

kan de passe man får den til -2,88?


Svar #7
18. december 2021 af Sofia0294

at opgave c giver -2,88?


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{c)}\\&&& A(x)=\frac{\sqrt{3}}{2}x^2+12\sqrt{3}\cdot x^{-1}\\\\&&& A{\, }'(x)=\sqrt{3}x-12\sqrt{3}x^{-2}\\& \textup{Nulpunkt(er)}\\& \textup{for }A{\, }'(x)\textup{:}\\&&& \sqrt{3}x-12\sqrt{3}x^{-2}=0\\\\&&& \sqrt{3}x^3-12\sqrt{3}=0\\\\&&& x^3-12=0\\\\&&& x^3=12\\\\&&& x=\sqrt[3]{12}\\\\&&& \textup{Minimum for overfladen kr\ae ver bl.a. } A{\, }'(x)=0.\\&&&\\&&& \textup{Da der kun er et nulpunkt}\\&&&\textup{er}\\&&&\quad A_{min}=A\left ( \sqrt[3]12{} \right )=13.62 \end{array}


Svar #9
18. december 2021 af Sofia0294

men jeg skal vel ikke beregne nulpunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. december 2021 af ringstedLC

#9: ved optimeringsopgaver (mindste/største m.m.) ⇒ afledede = 0


Skriv et svar til: Differentiel regning hjælp spg 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.