Matematik

afbildningsmatricen fVf?

06. december 2021 af MajaXm - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, 

hvordan finder man fVf i denne opgave? 


Svar #1
06. december 2021 af MajaXm

opgaven er vedhæftet her 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Svar #3
06. december 2021 af MajaXm

#0
Hej, 



Rettelse til spørgsmålet:

hvordan finder man vFv i denne opgave?

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2021 af gavs (Slettet)

Du kan aflæse den direkte af billedet. Afbildningsmatricen har billederne f(v1) og f(v2) som søjler. Da afbildningsmatricen ønskes fundet for v-basen i både domæne og codomæne, så skal disse billeder udtrykkes som en linearkombination af v-basen, så:

vFv=\begin{bmatrix} 3 &1 \\ 0 & 3 \end{bmatrix}

Idet:

v^{f(v_{1})}=3v_{1}+0v_{2}

v^{f(v_{2})}=v_{1}+3v_{2}


Svar #5
06. december 2021 af MajaXm

Okay det giver god mening tak:)

Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2021 af Soeffi

#4...

vFv=\begin{bmatrix} 3 &1 \\ 0 & {\color{Red} 2} \end{bmatrix}

Idet:

v^{f(v_{1})}=3v_{1}+0v_{2}

v^{f(v_{2})}=1v_{1}+{\color{Red} 2}v_{2}


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2021 af gavs (Slettet)

Hov, jeg fik vist lavet en tastefejl. Tak Soeffi!


Skriv et svar til: afbildningsmatricen fVf?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.