Matematik

beregn vinkel a til vinkel b

08. december 2021 af micheal99 - Niveau: 10. klasse

Beregn Vinkel A og Vinkel B.

Vedhæftet fil: +.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2021 af StoreNord

Vinkel B og  vinkel A's nabovinkel er ensliggende vinkler ved parallelle linjer;
og derfor lige store.

Men det er nok nemmere at lægge en retvinklet trekant oven på huset, og beregne dens to ukendte vinkler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2021 af Soeffi

#0. Indsætter billede.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2021 af Soeffi

#0. Tegning i Geogebra (målfast).

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2021 af StoreNord

Mon ikke vinklerne er dem, som jeg viser her:


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. december 2021 af Soeffi

#3. Ny tegning: linjernes længder er fundet ved hjælp af Pythagoras' læresætning.

Vedhæftet fil:Untitled.png

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. december 2021 af Soeffi

#5.

Antag at vi skal finde vinkel BAC på tegningen. Man bruger en cosinusrelation:

cos(\angle BAC)=\frac{|AB|^2+|AC|^2-|BC|^2}{2\cdot |AB|\cdot |AC|}\Leftrightarrow

cos(\angle BAC)=\frac{2088,06^2+2236,07^2-1600^2}{2\cdot 2088,06 \cdot 2236,07}\Leftrightarrow

cos(\angle BAC)=0,72821\Rightarrow

\angle BAC=43,26^o


Skriv et svar til: beregn vinkel a til vinkel b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.