Matematik

Hvad er den procentvise stigning fra 70 til 75?

09. december 2021 af XkillerDK - Niveau: B-niveau

Hej som vist overfor har jeg en matematik aflevering for og vil meget gerne have svar så hurtigt som muligt har glemt helt hvordan man regner dette så håber nogen kan hjælpe med en udregning


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2021 af mathon

                    \small \small \begin{array}{lllllll} 75=70\cdot (1+r)\\\\ 1+r=\frac{75}{70}=1.0714\\\\ r=0.071=7.14\% \end{array}


Svar #2
09. december 2021 af XkillerDK

Det forstod jeg ikke helt kan jeg få det igen?


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{eller }\\& p=\frac{75-70}{70}\cdot 100\%=7.14\% \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Stigningen fra 70 til 75 er 75-70=5.

Dette udgør 5*100/70 procent af de 70, som er startværdien.

Hvis der i stedet er tale om et fald fra 75 til 70, er faldet igen på 5, men som procent skal det være af 75, der er startværdien, så det bliver 5*100/75 procent.. Det giver et lidt mindre tal, fordi de 5 sammenlignes med den lidt større startværdi.


Svar #5
10. december 2021 af XkillerDK

Tak til jer begge


Skriv et svar til: Hvad er den procentvise stigning fra 70 til 75?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.