Fysik

Varmeenergi

12. december 2021 af annatg - Niveau: C-niveau

Hej.

Vi har i fysik lavet et forsøg om varmeenergi med aluminium, bly og messing. I den forbindelse har vi også lavet en tabel og jeg skal nu finde ud af hvordan jeg regner de ting ud som er i de røde søjler i den (disse blev regnet ud af programmet selv). Jeg kan ikke helt gennemskue de sidste tre røde søjler - altså *delta*T_lod, c_lod og afvigelse(%). Nogen der kan hjælpe?

Vedhæftet fil: Varmeenergi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} m_\textup{samlet} &= m_\textup{b\ae ger}+{\color{Red} m_\textup{vand}} \\ {\color{Red} \Delta T_\textup{vand}} &= T_\textup{slut}-T_\textup{begynd} \\ {\color{Red} \Delta T_\textup{lod}} &= 100^{\,\circ}\textup{C}-T_\textup{slut} \\ E_\textup{lod} &= E_\textup{vand} \\ m_\textup{lod}\cdot {\color{Red} c__\textup{lod}}\cdot \Delta T_\textup{lod} &= m_\textup{vand}\cdot c_\textup{vand}\cdot \Delta T_\textup{vand} \end{align*}


Svar #3
12. december 2021 af annatg

Tak!


Skriv et svar til: Varmeenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.