Matematik

Lungekræfttilfælde

13. december 2021 af magipayer - Niveau: A-niveau

Jeg ved virkelig ikke hvordan jeg skal løse opg A og B


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2021 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2021 af Anders521

#0

a) variable  →  x = "antal år efter 2010",   y = "antal nye kræftilfælde blandt kvinde i DK"                                          model → y = 2038·1,013x , x≥0       


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. december 2021 af Anders521

#0

b) løs ligningen y = m(x) mht. variablen x. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2021 af peter lind

a) N antal af lungekræftilfælde år efter  år 0

   N0 antal af  lungekræfttilf. år 0

   x rentefoden

  N  = N0*(1+x)n

b) sæt N = M(x) og  løs den fremkomne ligning


Svar #5
14. december 2021 af magipayer

Jeg forstår ikke helt b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2021 af ringstedLC

\begin{align*} y &= 2038 \cdot 1.013^x \\ m(x) &= 2244\cdot 0.99^x \\ \left.\begin{matrix} b_y=2038 <b_m=2244 \\ a_y=1.013>a_m=0.99\end{matrix}\right\} &\Rightarrow \left\{\begin{matrix} y\;\textup{starter lavere\,end\,\textit{m},\,men\,vokser}\,(a_y>1) \\ m\;\textup{starter h\o jere\,end\,\textit{y},\,men\,aftager}\,(a_m<1)\end{matrix}\right. \\ &\Rightarrow y\;\textup{"indhenter"\,eller\,sk\ae rer\,\textit{m}\,i\,\aa r}\,x_0\,\textup{n\aa r:} \\ y(x_0) &=m(x_0) \\ 2038 \cdot 1.013^{x_0} &= 2244\cdot 0.99^{x_0}\Rightarrow x_0=\;? \\\textup{Tidspunkt} &= 2010+x_0=\;? \end{align*}


Skriv et svar til: Lungekræfttilfælde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.