Matematik

Spidse vinkel mellem to linjer

14. december 2021 af dengon21 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver og kommer dsv. ikke videre med den her. GeoGebra siger, at vinklen er 18.43, men forstå ikke helt, hvordan man regner dette ud. 

Er der en, som kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: opgave4.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2021 af SuneChr

Lad \alpha være hældningsvinklen for l (i forhold til x-aksen).
Da har vi
tan \alpha = 3
Den spidse vinkel l,m er da 90º - \alpha .
Løs:       90º - (tan- 1 3)    Stil maskinen til grader.


Skriv et svar til: Spidse vinkel mellem to linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.