Matematik

Måling

17. december 2021 af Mads2525 - Niveau: A-niveau
En person observerer et 398 m langt containerskib, der sejler parallelt med kysten. Personen måler sigtevinklerne mellem kysten og skibets stævn samt mellem kysten og skibets agterende. Personen finder at A) Bestem, hvor langt skibet er fra kysten.

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2021 af mathon

Kaldes skæringspunktet mellem AC og BD for P
er  < APD  =  < BPC
hvoraf:
                  \Delta APD\sim\Delta CPB

Du kan regne på ensvinklede trekanters proportionale sider.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Fra trekat ABD har du, at BD = AD tan(53,1º). Tilsvarende har du for trekant ACE, at CE = AE tan(46,5º).

Desuden har du, at BD = CE, fordi skivet ligger parallelt med kysten, og AE = AD + 398m.

Så har du 4 ligninger, som du kan løse.


Skriv et svar til: Måling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.