Matematik

Trigonometriske funktioner

17. december 2021 af Jette1234567 - Niveau: A-niveau

Jeg er ikke sikker på, at min anden løsning: x=4,390663+2* k er rigtig; da lommeregneren ikke kommer med denne løsning, jeg forstår dog ikke hvorfor, når jeg tænker på enhedscirklen. 

Er det forkert; og i givet fald; hvad er så den rigtige anden løsning? (alle løsninger)

Vedhæftet fil: Sinus-opgave.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2021 af jl9

Kan du prøve at regne efter ved at sætte x=4,390663+2*Pi*k ind i

sin(3x+4)

og se om det giver 0,25 for k=1 eller k=2 eller k=3?


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2021 af StoreNord


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. december 2021 af Eksperimentalfysikeren

Begge dine løsninger er forkerte, bortset fra den første for k=0.

Du kan skrive sin(3x+4) som sin(u) og u= 3x+4.

Du haren enkelt korrekt løsning med u=0,252680 og deraf x= -1,249107. Du tilføjer så "+2πk", men du lægger det til x, det skal lægges til u og så omregnes, til det, der skal lægges til x. Du udnytter også, at sin(π-u) = sin(u), men igen gør du det med x i stedet for u.


Svar #4
19. december 2021 af Jette1234567

Tak.


Skriv et svar til: Trigonometriske funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.